December 9, 2023

Nukkumaan pääseminen on kamala tunne. Yön lähestyessä ymmärrät, että sinulla on yhä vähemmän mahdollisuuksia saada tarvitsemasi 8 tuntia, ja joka hetki tiedät, että tunnet olosi vain hieman huonommaksi seuraavana päivänä. Heität ja käännät, mutta tämä ei suinkaan auta sinua torkkumaan, vaan saa sinut tuntemaan olosi ahdistuneemmaksi ja vielä kauemmaksi unesta.
Ja jos tämä on tavallista sinulle, olet epäilemättä kokeillut kaikkia mahdollisia ratkaisuja auringon alla, laihduttamisesta uniklinikalla käyntiin, rentoutumisnauhojen kuunteluun yrittäessäsi torkkua.
Mutta älä vaivu. Vaikka sinusta saattaa tuntua siltä, että olet kokeillut kaikkia vaihtoehtoja, on lähes varmasti niin, että tutkittavana on vielä enemmän vaihtoehtoja ja asioita, joita et ole kokeillut. Todennäköisesti et yksinkertaisesti ole vielä törmännyt sinulle sopivaan ratkaisuun.
Tätä varten tarkista joitain näistä vaihtoehdoista, jotka olet ehkä unohtanut…
ASMR
ASMR tarkoittaa “autonomista sensorista meridiaanireaktiota” ja on outo reaktio, jonka tietyt ihmiset joutuvat joutumaan tiettyihin ääniin – esimerkiksi paperin rypistymiseen, hiusten harjaamiseen tai pehmeästi puhuviin henkilöihin. Nämä ihmiset väittävät, että näiden äänten kuunteleminen saa heidän aivonsa “kihelmään” epätavallisella tavalla, ja siksi monet YouTube-käyttäjät ovat alkaneet tehdä videoita, joissa he luovat näitä lempeitä ääniä “roolipelitilanteessa” (ehkä olet kampaamossa). tai saada hierontaa).
Sen lisäksi, että nämä videot laukaisevat tämän salaperäisen “ASMR”-ilmiön (tutkijat eivät ole varmoja, mikä sen aiheuttaa, vaikka jotkut spekuloivatkin, että se voi itse asiassa olla lievän kohtauksen muoto, joka luo mukavan tunteen), monet ovat myös raportoineet näiden videoiden olevan hyödyllisiä unilääkkeitä. joka voi auttaa katsojia torkkumaan ja rentoutumaan. Monet ihmiset väittävät, että ASMR on “parantanut” heidän unettomuutensa. Se on kaikki hieman outoa, mutta jos olet sidonnaisuutesi lopussa, se on ehdottomasti tutkimisen arvoinen!
Sano “uninen”
Syy siihen, että lampaiden laskeminen on ollut niin kova suosikki, on se, että se pakottaa sinut lopettamaan “sisäisen monologin” ja keskittymään sen sijaan yksitoikkoiseen tehtävään, joka saa sinut ajautumaan pois.
Sen ei tarvitse olla lampaita – voit tehdä tämän millä tahansa. Yksi erityisen tehokas tapa on yksinkertaisesti toistaa sanaa “unelias” yhä uudelleen päässäsi. Sen lisäksi, että käytät monologiasi, mielesi on entistä vaikeampaa vaeltaa, vaan lisätty väsymyksen konnotaatio näyttää auttavan sinua nukahtamaan.
Sinun vuodevaatteet
Jos sinulla on vaikeuksia viihtyä ja nukahtaa, vuodevaatteesi voivat hyvinkin vaikuttaa siihen. Tämä voi olla erityisen totta, jos vuodevaatteesi ovat liian raskaita tai liian kevyitä, jolloin olet liian kuuma tai kylmä, tai jos tyynysi ei ole mukava. Yritä nukkua muutaman ystävän kodissa ja katso, minkä tyyppisistä sänkyvaatteista pidät eniten. Oikean pesuaineen käyttäminen pussilakanoihin voi jopa saada aikaan suuren eron!
Redshift ohjelmisto
Sen sijaan, että etsisit tapoja saada itsesi nukkumaan helpommin, sinun pitäisi ehkä alkaa tarkastella ongelmia, jotka saattavat estää sinua nukahtamasta. Jos työskentelet usein tietokoneella tai pelaat pelejä myöhään iltaan, saattaa olla, että kirkkaat näytöt estävät aivojasi tuottamasta melatoniinia – se luulee, että valo tarkoittaa, että on vielä päivällä.
Ratkaisu tähän ongelmaan on lopettaa tekniikan käyttö tietyn ajan kuluttua. Lievämpi lähestymistapa voisi kuitenkin olla kokeilla “punasiirtymä”-ohjelmistoa, joka muuttaa hienovaraisesti näytön ulkoasua, etenkin myöhään illalla, auttaakseen mielesi valmistautumaan nukkumaan.