October 2, 2023

Jos kodissasi on betonilattiat, sinulla voi jo olla omakohtaista kokemusta siitä, kuinka monet suositut vedeneristysratkaisut eivät yksinkertaisesti toimi pitkällä aikavälillä. Kodin vesieristys voi olla kallis prosessi, mutta panokset ovat korkeat. Kosteus voi johtaa rakenteellisiin ongelmiin seinissä ja perustuksissa, mukaan lukien homeen kasvu, jonka korjaaminen on kallista. Tässä on viisi parasta lähestymistapaa Toronton kotisi betonilattioiden vedeneristykseen.
1. Halkeamien korjausratkaisut
Useimmat aluslattiat ovat betonia, huokoista materiaalia, joka voi kärsiä nousevasta kosteudesta. Halkeamien korjaaminen on yleinen lähestymistapa halkeilevan betonin ratkaisemiseen, ja tällaisten sarjojen valmistajat väittävät, että heidän tuotteet ovat “kovempaa kuin betoni”. Halkeamien korjaaminen kodin vesitiivistämiseen on valitettavan riittämätöntä pitkällä aikavälillä, mutta se voi tarjota lyhyen aikavälin ratkaisun.
2. Kemiallinen tiiviste
Et voi käyttää alustaa betonilattian korjaamiseen, jossa on kosteuseristysongelmia. Alusmateriaalin oikea käyttö voi auttaa estämään kosteuden nousua, mutta kaikki betonilattiat vaativat ensin tiivistyksen. Yleinen lähestymistapa on tiivistää betoni kemiallisella tiivisteaineella, kuten ConSeal. Tämä imeytyy betonilattian yläpintaan ja toimii esteenä nousevalta kosteudelta. Tämä tiivisteaine saattaa vaatia useita käyttökertoja tai jopa uudelleenkäsittelyn lattian ikääntyessä.
3. Rullaa aluskate
Kemialliset tiivisteet vievät aikaa ja voivat osoittautua tehottomiksi, varsinkin jos betonilattiaan syntyy halkeamia. Nestemäisten betonitiivisteiden sijasta voidaan käyttää rullalausta, kuten VersaShieldia. Voit laittaa tämän tyyppisen aluskerroksen suoraan betonilattian päälle. Tämä aluskate rullataan alas ja teipataan paikoilleen, mikä tarkoittaa, että yksi lattia voidaan nopeasti vedeneristää nousevalta kosteudelta ilman kuivumisaikaa. Tämäntyyppisten aluskatteiden valmistajat tarjoavat tyypillisesti jopa vuosikymmenen takuun lattian tai huonekalujen kosteuden nousemiselta.
4. Sisäinen kosteuseristys
Jos olet joskus uskaltanut alas kellariisi, olet ehkä huomannut mustan pinnoitteen seinissä. Tämä kosteuseristys estää veden pääsyn kotiin ja vastaavia tuotteita on saatavilla lattiapäällysteisiin. Betonialuslattiat kuitenkin usein halkeilevat vanhetessaan, jolloin tämä kerros hajoaa ja hajoaa.
5. Ulkoinen vedeneristys
Jos käsittelet vain aluslattian yläpintaa, ratkaiset vain puolet ongelmasta. Kodissa on edelleen kosteusongelmia, jos ulkopuolinen vedeneristys jätetään huomiotta. Lattioiden pysyvä vesieristys on mahdollista vain, jos kellari ja perustukset on ulkoa vesieristetty. Toisin sanoen aluslattiat pysyvät kuivina vain, jos nouseva kosteus on eliminoitu sivuilta ja alta. Ulkoinen vesieristys edellyttää, että urakoitsija kaivaa talon kellarin kehäseiniä ympäri. Kestävää teollista lujuutta polymeeriä käytetään pitämään paksut kerrokset vedenpitävää mastiksia kodin seinillä. Maaperä vaihdetaan sitten täysin vedenpitävän ratkaisun saamiseksi kotiin.
Johtopäätös
Nämä viisi lähestymistapaa betonilattioiden vedeneristykseen Torontossa antavat kenelle tahansa asunnonomistajalle käsityksen siitä, kuinka aloittaa aluslattiansa vesieristys. Oikean ratkaisun löytäminen riippuu tavoitteistasi, budjetistasi ja siitä, kuinka pitkään aiot asua kotona. Ota aina yhteyttä vesieristysyritykseen tai rekisteröityyn urakoitsijaan ennen kuin päätät parhaan toimenpiteen.